söndag 16 april 2017

Möter våren i Sverige - del 1

Så roligt att få lite miljöombyte, trots att det inte är så långt borta. Min svägerska Mia bor i Sverige sen 1990 och hon och hennes familj har bott på de finaste ställen (tycker vi) man vill besöka då man flyger över "påtten". Först på Södermalm och nu i Bergshamra. Omgivningen och naturen i Bergshamra är fantastisk för en naturälskare som jag, böljande landskap, gammal skog med hundratalsår gamla ekar, Brunnsviken, Ulrikdals slott och park, mysiga koloniträdgårdar och ett lugn gentemot pulsen inne i stan ! Det har varit kyligt, men ändå vårigt..här blommar massor med vårblommor i backarna och små "mössöron" finns på träd och buskar.

En mysig kolonistuga

 Igår besökte vi Drottninggatan och Kungsträdgården. Man kan gott säga att det gav upphov till blandade känslor. Blomsterhaven till minne av de som dog i attentatet förra veckan var enorma och det var svårt att inte bli berörd då man såg folk som fortfarande la ner blommor vid platserna. Man blir bara så ledsen, arg och bestört över att det finns så mycket ondska i världen.

 I Kungsträdgården var körsbärsträden i full blom och det var massor med människor som njöt och fotograferade. Så vackert, en fröjd för ögat !

 "Hemma" i Bergshamra har vi promenerat i den närmaste omgivningen och sen tog jag mej en cykeltur till Ulriksdals slott för att riktigt själv få njuta av vårnaturen och de vackra parkerna kring slottet.

Finns mycket bävrar i området.
Äppelträdgård precis utanför fönstret.

Jag i Tivoliparken
Ulriksdals slott
Handelsträdgården. Fantastiskt ställe !
 Jag såg förresten Bosse Rappne också 😊, känd från Äntligen hemma, det är han som driver slottsträdgården Ulriksdal !
En del av parken
Om nån timme flyger vi vidare till Göteborg och vi får tacka Mia och barnen för en fantastikt trevlig vistelse med GOOD mat, gott sällskap och sköna dagar.

Hoppas kunna bjuda på en ny uppdatering från Göteborg ! 
God fortsättning på påskhelgen !

Kram
Carina

2 kommentarer:

  1. Oj så fina områden och bilder! Våren är nog mycket längre i Stockholm än här. Ha en fortsatt fin resa, är så avundsjuk på er.... Väntar på mera bilder :) Kram, Syrran

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiska foton från vackra platser i Sthlm tack för att du delar med dig Carina
    Kram Eleonor

    SvaraRadera