torsdag 9 februari 2017

Skapa en ny lekmiljö

Ni vet, alla ni som jobbar på dagis, hur enkelt det är att placera allt i tråkiga plastlådor i nån hylla och förvänta sig att barnen tar lådan ur hyllan och leker glatt med de saker som finns i lådan. Visst, det kanske de gör, för det finns inget alternativ ! MEN man kan faktiskt göra de här lådorna lite mera intressanta för barnen, speciellt om de själva får vara delaktiga i hur lådan skall se ut ! Skapa en ny lekmiljö tillsammans ! 😊
Vi hade en massa hästar i en plastlåda..vi hade också en trälåda som var tom och nyinköpta träpinnar och skänkta virkade lappar och trälister...det satte förstås igång min fantasi och när jag undrade om barnen (en grupp på fyra) ville vara med och göra ett stall till hästarna så var glädjen och ivern stor !

 Vi använde en trälåda som frukter brukar komma i till dagis till själva stallet
och stora tjocka träpinnar (köpta i Pysselshoppen i Umeå då jag var på slöjdkryssning..ångrar att jag inte köpte mera, men finns att beställa från Panduro)

Jag klippte pinnarna i två delar (barnen försökte också, men det var lite för tungt för dem) och barnen fick limma dem på olika träbitar ! Det blev staket till hästhagen och stallet !

Sen fick de måla stallet i de färger de tyckte och så flyttade hästarna in ! 
Eftersom det nu är vinter så fick hästarna en vit matta och mycket täcken att värma sig med !

De här virkade "täckena" har en fin historia. En god vän till mej, som även haft sitt barn hos oss för länge sen ringde och frågade om vi skulle ha glädje av handarbeten, garner och tyger som lämnat kvar när hennes mamma gått bort. Vi fick en hel säck med virkade lappar och det är som en skatt för oss, de är så användbara i många lekar ! Bara det att vi sorterade dem i färger var en riktigt rolig och lärorik grej för barnen att göra ! 

Lapparna kommer vi att ha mycket glädje av, 
så om du läser det här Oa så är vi innerligt tacksam för din mammas handarbeten !

Nåja nu leker barnen med stallet och hästarna på ett helt annat sätt än förut och ha, ha även Fröbels gamla klosslådor kom till användning här
..som matlådor åt hästarna ! 

Vi har mycket spännande på gång hos oss nu och återkommer med mera inspiration då jag hinner..mycket piratsnack kan det bli framöver !! 

..men imorgon ska jag ta timeout från dagislivet och för första gången i vinter tillbringa veckoslutet ute i skärgården..som man längtat ! 

Ha de gott och 
njut av det lilla ! 

Kram
Carina

1 kommentar:

  1. Tack för detta tips. Två hästflickor (mina barnbarn) kommer att ha glädje av detta tips.

    SvaraRadera