söndag 8 januari 2017

Tretton dagar efter jul bjuder på fint isväder !

Jahaps, så börjar vardagen på allvar imorgon igen. Visserligen jobbade jag förra veckan men det var ändå lite annorlunda än normalt och då räknas det liksom inte, eller hur ! Ser ändå fram emot att få tillbaka vardagsrutinerna och så går vi ju mot ljusare tider och vår ! Det som skuggar min jobbvardag är att nu kan man placera in fler barn i grupperna och det kanske jag klarar av men hur skall de små barnen klara av dessa stora grupper och allt vad det innebär. Som tur jobbar jag med världens bästa gäng som alltid ser till att barnens bästa går i första hand, att verksamheten är ordentligt genomtänkt och att det finns utrymme för nya ideér !
Ja, det var ju "loppiainen" nu i helgen och då brukar man slänga ut julen i finska Finland åtminstone och jag hade nog tänkt göra det också men vädret satte stopp för det ! Det var helt underbart fint både fredag och lördag och vi kunde äntligen ta oss ut på isen till sommarstugan !

 Det var perfekt promenadföre för fötterna, men lite kallt om kinden i - 11 grader och blåst, men ändå så skönt mot den senaste tidens plaskväder och blixthalka !
 Alla möjliga fordon hade redan intagit isen och det kändes tryggt att gå ! 
Rustning med rep och ispiggar  har vi ändå alltid med oss !
 Följande dag (igår) gick vi ut igen, med sällskap av Iris med husse och matte. Då hade nattens snöfall och blåst gjort att det fanns blankis och drivhögar av snö. Temperaturen var mild, men nog blåsigt ännu. Ändå så ljust och vackert !
 Vi hade matsäck med och grillade korv och myste i lä av granarna vid sommarstugans strand. Tråkigt att inte ha vintersol på vår strand, men jag vill aldrig byta bort det mot kvällsolen vi njuter av på sommaren !

 Och "pojkarna" Tom och  Simon får äntligen rasa av sig efter en lång vilopaus !
 Bella vill inte gå hem...men Iris övertalar henne till sist !

 Och vi går i land i sällskap av magiskt vacker solnedgång..

och ja här hemma njuter vi ännu av ädelgranen som inte barrar alls och har nya fina fåglar köpta på Gros hängandes i sina grenar ! Varför slänga ut en sån fin sak !

  (Försäljaren i butiken sa " Bra att köpa färdigt till nästa jul !" Jag bara såg oförstående på honom och sa "Vadå, nästa jul ??? !!")  He he he ! Nåja kanske granen får komma ut i sitt rätta element nästa veckoslut..kanske !
..men nu ska jag frossa i mej det sista onyttiga..sen får man väl ta itu med "sitt nya liv" som vanligt i januari..


God fortsättning och ta vara på alla goda stunder medan de varar !

Kram

Carina

1 kommentar:

 1. Carina/Jag hade skickat ett litet paket till dig som tack för alla ideer och all inspiration som du ger via din blogg.....men idag fick jag tillbaka det i min brevlåda och det har varit i Finland och vänt och det stod att jag hade otydlig adress....Hur kan jag få din adress?Kan du skicka på min mail?
  eleonor.ostensson@spray.se
  eller på min mobil 0702091160
  Vill så gärna ge dig lite uppskattning.
  Häls/Eleonor

  SvaraRadera