söndag 10 april 2016

Äntligen vår på riktigt !


Hej ! Verkar bli längre och längre tid mellan mina inlägg, men som allt annat i livet så går lusten för bloggandet upp och ner ! Har den senaste tiden haft brist på lust för det mesta, men detta veckoslut har jag riktigt kännt hur vårkänslor och kraft återvänt för en stund åtminstone. Vi har haft ett helt fantastiskt fint väder i Vasa och våren har anlänt med stormsteg, vem skulle inte bli lycklig av det ! Jag njuter verkligen av mina promenader med Bella tidigt på morgonen..i lördags var vi ut kl. 6.30 och idag fick vi faktiskt husse med redan kl.8.00 !! På veckoslutsmornarna är det bara så annorlunda ljud, inget oljud..ingen trafik, bara fågelsång..det är så rogivande !

Bella 11 mån spanar efter fåglar vid Metviken !
Metviken imorse..
I morse packade vi kafftermosen i ryggsäcken och promenerade till vår båthamn för att kolla isläget...ganska mycket is ännu, men pontonen på lilla bryggan var isfri runtomkring !
Hjälper våren med lite brygg-gung !
Morgonkaffe och Domino (och choko) på bryggändan !

Vacker del av vår promenadväg hemåt gick genom äppelgårdar
och på iskanter !
Väl hemma har jag dansat med spade, kratta och sekatör ! Älskar trädgårdsarbete på våren, blir nästa frustrerad om jag måste avbryta det jag håller på med ! Och hjälp har jag också av en fyrbent vän som verkar gilla grävadet lika mycket som jag gör ! (suck...vi har måånga gropar på gården) Härligt också att alla människor kryper ut ur sina hus, man träffar grannar och andra bekanta som lockas ut av det fina vårvädret ! Så roligt !

Bella gräver STOR grop i gruset vid husväggen !
Men sen när det väl är gjort och man känner sig nöjd med dagens  arbete då är det så underbart att få koppla av i solen med nåt riktigt gott !


Välkommen vår !

Ha de gott och njut av våren !

Kram

Carina

2 kommentarer:

  1. Trevlig blogg du har ,satte mig som följare ,Nette

    SvaraRadera
  2. Jag känner hur vårenergin spritter i inlägget med härliga bilder och utefika. Själv har jag inte fått med mannen ut på picknick en enda gång ännu.
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera