onsdag 30 mars 2016

Ett dinoland växer upp !

Äntligen är vår dinosaurievärld färdigt !! Det har haft sin process och tagit sin tid och det har det fått göra ! Barn och vuxna har tillsammans skapat en fantastisk fin lekmiljö där de alltid så fascinerande dinosaurierna får ge sig ut på äventyr bland vulkanutbrott och stenbumlingar !
Innan vi satte igång märkte vi att många av barnen i gruppen lekte mycket med de få dinosaurier vi hade i en lite låda, de tyckte mycket om dinoböcker, de hittade dinosaurspår på gården, en pojke i gruppen vet ALLT om dinosaurier..osv Vi tog fasta på barnens intresse och ville göra nåt mer av det.

En dinovärld skulle det få bli !


Vi började med att forma hönsgaller runt en stor och hård kartongskiva. En hink i mitten skulle bli vulkan för det tyckte barnen att ska vara med i en dinovärld !


Vulkanen
 Sen fick barnen riva papper till det som skulle limmas på hönsgallret.


Sen var det bara att blanda till tapetklister och börja limma


 och limma, 
lager på lager !


 Till sist förstärktes kanterna med lite tjockare papper


och så fick vi börja måla !


 ..och allra sist blev det lava och eld av silkespapper på vulkanen !


Under tiden fick Belle, vår fantastiskt duktiga och mångsidiga gruppassistent, i uppdrag att göra en bakgrund till dinovärlden..

Belles skiss

Belle målar

Och idag då barnen kom var dinovärlden installerad på ett lågt bord mot en vägg där den fina målningen och landskapet gav ett mycket sagolikt intryck.
De första barnen som kom satt bara helt förundrade och tittade en lång stund..till sist var jag tvungen att säga att man nog får leka med dinosaurierna ! Då bara nickade de och gick sakta fram till dinolandet ...LYCKA !!Stenarna på bilden är gjorda av pappersmassa ! Lätta och verklighetstrogna.

Ja och sen förstår ni att leken och fantasin var igång ! 

I ett annat rum reser vi i rymden..
men det är en annan historia som ni får ta del av en annan dag !

Gokväll !

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar