tisdag 26 april 2016

Ett naturligt lekmaterial

Jahaps ! Ute faller blöt snö och det är tredje gången under kort tid som vi har "takatalvi" (bakslag på våren) och nu börjar jag bli riktigt trött på eländet ! Köpte trädgårdsjord idag och skulle så vilja börja "böka" om på riktigt i jorden, men konstaterade att det är soffläge (bloggläge) som gäller ikväll ! Dock lovas finare och varmare väder till slutet av veckan, så man får väl leva på hoppet !
Tänkte idag presentera ett naturligt, billigt och helt underbart lekmaterial som passar både på dagisgården och hemma ! Björkmedaljonger ! Vi presenterade i höstas för vår föräldrakommitté på dagis att vi ville satsa lite mera på lekmiljöer på gården där barnen får använda sin fantasi och kreativitet. Det var genast en pappa som sa att han kunde fixa bitar av en trädstam som barnen kunde få leka med ! Förra veckan tog vi fram björkstamsbitarna (bra med björk - ingen kåda som fastnar på kläderna !) och efter det har det varje dag funnits olika konstellationer av bitarna som barnen hittat på. Har inte hunnit fota alla men här är några:


DET HÄR ÄR TOPPENBRA MATERIAL 
med tanke på att det stimulerar bl.a fantasi, motorik, matematiskt tänkande, samarbetsförmåga osv ! 
Tusen TACK pappa Lönngren ! 

Ser med spänning fram emot vad de ännu kommer att hitta på !

I övrigt rullar dagarna iväg och jag har lite krämpor här och där som stör, men jag njuter för fullt av att (igen)ha en vän som aktiverar mej och tvingar mej ut i ur och skur och ger mej glädjen att uppleva naturens alla underverk ! 

 Ja nå gårdagens underverk kunde jag varit utan !

Men imorse var ordninegn återställd i galaxen och Bella och jag njöt av vår morgonpromenad runt Metviken med spegelblank vik och fågelsång av alla de slag !

Hon skäller inte, hon jagar inte, hon bara tittar och förundras över allt som lever och rörs..och jag likaså..vi kan stå och titta och bara glömma bort tiden, sen plötsligt kommer man på att det är vardag och jobbet kallar...men tänk ändå att få börja sin dag så här ! 

Ha de gott allesamman !

Fäll en björk vetja!

Kram

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar