Google+ Followers

söndag 12 juli 2015

Bella är hemma !

Hur kunde jag någonsin tro att ett liv utan hund skulle vara skönt !!? Det är livet MED hund som är skönt förstås ! Nu har vår lilla underbara Bella varit hos oss tre dagar och det är länge sen jag kännt mej så tillfreds, lycklig och hel ! Och då pratar jag inte bara för mej själv utan det gäller även min man och våra vuxna barn (ja de skulle vilja flytta hem igen för att få vara nära Bella hela tiden !) Man mår bra av djur.
Jag är förundrad över hur lätt Bella anpassat sig till oss och hur trygg hon verkar i grunden. Jag har ingen annan förklaring än att de fina människor som äger Kennel Fihtolas i Tuusula/Tusby har gjort ett fantastiskt jobb med hela sitt hjärta ! Tack för det Petra och Max !
 Hemfärden gick otroligt bra trots 400 km:s körning ! 
Inga darriga ben, hon låg helt lungt i min famn hela vägen !

Här paus i Pirkkala !
 Under dessa tre dagar hemma har vi lärt känna varandra lite smått hon verkar ha ett så fint lynne och vara klok och lättlärd ! "Sitt" lärde hon sig på 5 minuter ! "Kom" verkar också funka redan ! Jag har haft nöjet att få sova med henne alla dessa tre nätter på en madrass på golvet i vardagsrummet och jisses så vi gosat och myst i arla morgonstund (och rena öron har jag också fått av allt hennes slickande ) ! 

Hon är nyfiken och vill vara med överallt.
Hon verkar ha samma passion för trädgårdsarbete som matte, 
gräva, rensa och gallra ! Ha ha ! 
Rensar ogräs bland rädisorna !
Hjälper till med klippning av hagtornshäcken !
Och precis som matte kan man ta sig en powernap mitt i trädgårdsarbetet !

Samlar krafter till nästa skift !
Många nära och kära varit på besök för att få träffa henne ! Hon har glatt sprungit fram till alla och hälsat, slickat och bitit lite ! Några har haft leksaker med och alla verkar vara roliga tycker Bella !

"Lillhusse" Simon leker med Bella och "minken" !


Idag kom även "gudmor" Nina på besök, som jag egentligen har att tacka för att hon var den som kunde se att jag behövde en ny hundvän ! Ibland känner ens vänner dig bättre än du själv gör ! Tack Nina för att du hela tiden och utan tvivel fatta att jag behöver en hund och hjälpte mej ta beslutet och hjälpte mej hitta Bella !

 Nina och Bella

Vem är söt ?

 Jo
 världen finaste
 Bella
med gröna ögon precis som matte !

Imorgon skall Bella åka båt första gången och bli en skärihund ! Gissar att hon kommer att älska skärilivet, hon är ju ändå en Vellamo, havets gudinna ! 
Men nu säger vi gonatt för denna gång och så ses vi snart igen !

Natti natti !

Carina

2 kommentarer:

 1. Oj hjälp vad hon är söt!
  Jag kan tänka mej att nog allt och alla vill vara nära och gosa
  med en sådan parvel.
  Trevligt att få se så många fina bilder hoppas hon gillar skäriluften.
  De gör våran Ben han älskar att sitta och se på alla sjöfåglar han skäller inte på dem sitter bara och följer med vad dom gör.
  God fortsättning åt er alla!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 2. Tack Carina för dina vackra ord. Det ger oss stort glädje att Bella har fått det bästa hemmet som hon kan bara få :) Vi önskar er många många lyckliga dagar i framtiden. Ha det så bra, Petra o Max

  SvaraRadera