tisdag 28 april 2015

Veckans dagispyssel: Husklossar

Nåjoo, nu var den här då igen, tiden på året då man önskar det fanns en STOPP-knapp !! För verkligheten är att tiden rusar iväg snabbare än nånsin och det finns tusen saker man borde hinna med, både hemma och på jobbet !! Suck, egentligen borde man ha semester i maj för att kunna njuta av allt det underbara som händer i naturen och få göra trädgårdsarbetet i lugn och ro ! Njuter verkligen av trädgårdsarbetet på våren och får väl visa er lite trädgård en annan dag. Idag tänkte jag visa er ett enkelt och roligt tips på dagispyssel som passar bra alla årstider.

Vi bad föräldrarna fotografera huset där barnen bor och skicka till oss. Vi printade ut huset på vanligt kopieringspapper i lagom stort format (ca 10x10)

Barnen fick såga till en träkloss och sandpappra den lite.


Sen vatten/lim blandning på klossen, 
på baksidan av pappret och tills sist på bilden.

Låt torka över natten.


Sen är det bara att låta barnen leka och fantasin löpa ! De här klossarna har varit väldigt populära hos oss och som ni ser på bilden har vi också gjort klossar med barnen själva på. Mycket skoj ! 

Medan jag skriver om detta kom jag på en riktigt bra idé....

( Såg en dag en liten fundersam flicka sitta och krama om sitt hus....)

...tänk om man skulle limma upp en bild av familjen på baksidan av huset, då skulle barnen verkligen ha en tröstesak man kunde ta till när de känner sig ledsna. Det skulle ju vara speciellt bra för de minsta som inte ännu kan förklara sina tankar och funderingar. Ta upp barnet i famnen med klossen och sitta och prata och fundera om familjen, huset och livet !

Det får bli ett tips inför en ny höst med många nya barn som skall skolas in !

Hoppas ni hinner stanna upp och njuta av våren !

Kram

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar