torsdag 29 januari 2015

Veckans dagistips - Färg-språk-matematik-promenad

SKROT-VINTER-VÄDER !! I tisdags var vi och skrinnade med barnen och de tyckte det var så roligt. Idag skulle vi gå igen...+2 grader och duggregn, blött, blött, blött överallt ! Inget skridskoväder precis ! Dagisgården var också en katastrof så vi bestämde oss för en promenad i gråvädret..och hur gör man en promenad intressant en sån här dag då !?
Jo, vi kom på att vi skulle vara sakletare ! Vi skulle leta efter BLÅA SAKER, räkna hur många vi hittar och fotografera dem ! Plötsligt blev promenaden både intressant och lärorik ! Otroligt hur mycket man kan lära sig under en gråtrist förmiddag då man letar efter blåa saker !


En skylt där det står Fängelsebassängen..hm är det en bassäng för de som är dumma och varför heter det bassäng utomhus ? Varför heter det paketbil ? Klott på stoppmärke, får man klotta var som helst ? Vad är det för skillnad på tegel och kakel ? En repstump, vad har den för historia ? En karta över VASA, var är vi nu och varför kan vi inte gå ända till Vasklot ? Ett P på en skylt, vad betyder det ? En blomaffär som säljer blåa blommor ! Blåa borstar att putsa skorna på !
osv...
Oj så mycket nya ord och intressanta diskussioner vi hade under vår lilla promenad i närmiljön ! Då vi kom tillbaka till dagis titta vi på alla bilder, räknade hur många blå saker vi hade hittat och berättade för kollegan som inte var med vad vi hade sett !
I vår verksamhetsplan betonar vi mångsidighet i inlärningen och idag känns det som vi helt oplanerat lyckats med det ! :)

Blir nog flera färg-språk-matematik-promenader
ibland kan skrotvinterväder vara riktigt bra ! 
 
God torsdagskväll - imorgon fredag igen !! 

Kram

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar