onsdag 15 oktober 2014

Veckans dagispyssel: Barkfigurer

I vår knytteskog finns det träd (mest tallar) som blåst omkull eller blivit nersågade. Träden har stadens gubbar sågat ner och låtit dem ligga kvar för barnens skull ! Det är vi otroligt tacksamma för, ett underbart lekmaterial ! Vi leker, balanserar och klättrar på dem ! Ett av träden var dessutom ihåligt så vår Knytte fick ett riktigt fint nytt hus ! :)


På ett annat träd har barken börjat lossa, så då passa vi på att plocka med oss lite bark till dagis. Barken fick torka några dagar och så plocka vi fram allehanda material vi hittade typ;  piprensare, pinnar, rönnbär, ögon, snäckor, ull, fjädrar, löv och limpistolerna. De yngsta barnen limmade med vanligt trälim.
Vi sa till barnen att nu får de göra sina egna fantasifigurer av barkbitarna....nåja sen blev de förstås påverkade av varandra och ville göra likadana vingar som kompisen o.s.v. Det är ju bara så att det är stor skillnad på om barnen får skapa själva, utan påverkan av andra, än det är då man sitter många runt ett bord. Vi sa också att de ska flytta in i vårt träd på väggen.

 Och här är några av figurerna:

BarkbitarDen här sista bilden är ett bra exempel på påverkan av andra, den övre figuren gjordes av ett barn som satt tillsammans med många andra barn och skapade och den nedre figuren gjordes av ett barn som skapade helt utan påverkan av andra ! Vi försöker så långt det går ge barnen möjlighet att få skapa utan påverkan, men oftast är det ganska omöjligt.

Huvudsaken är i alla fall att barnen får känna 
stolthet över det de har skapat !

God fortsättning på höstpysslandet !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar