Google+ Followers

söndag 10 november 2013

Veckans dagispyssel: Små stendjur

Känner mej alldeles fyrkantig av mättnad....farsdagsmiddagen är boven ! Men så gott det var ! Vi har haft en lugn farsdag som började med rejäl "kara"frukost med bacon och ägg förstås ! Sen fick far i huset äran att agera som betongblandare till mina betongprojekt ! (Vågar inte riktigt blanda betong för hand ännu efter axelskadan..) Och nu har vi haft ungdomarna runt middagsbordet och njutit av en god måltid och konstaterat att fadern firar sin 24:de farsdag idag ! Min egen far firades igår för han for iväg med "pojkarna" till Vuokatti på skidvecka !
Min sjukledighet tog ju slut i måndags och så roligt det var att börja jobba igen och få träffa alla stora och små vänner om dagarna !
Och gissa om det kliade i fingrarna att börja pyssla igen med barnen... November är en bra tid att pyssla, man kan hitta på nästan vad som hellst..(höstpysslet är gjort och julpysslet får vänta lite )
Eftersom det inte finns nån snö ännu så plockade vi in lite småstenar en dag och så fick barnen filttygsbitar, garn, ögon, pepparkorn, sax och lim....kanske man kan göra små figurer eller djur av det här ? Och med stor iver började barnen skapa sina egna små stendjur...

( ursäkta lite suddiga bilder )


Efter att djuren torkat fyllde vi en zinkså med sand från sandlådan på gården och så fick de lite träbitar och pinnar från snickarlådan och så var lek och fantasi i full gång med stendjuren !Det behövs så otroligt lite för att frambringa lite skaparglädje och fantasi !

Själv har jag förutom betongjobb också gjort lite annat pyssel idag 
som ska bli till nåt jag skall försöka sälja på Stundars julmarknad ! 
Det handlar om kakformar och sås-slevar.....


om det blir till nåt får ni nog se mera av det så småningom !

 Önskar er alla en
bra vecka !

Kram
Carina

2 kommentarer:

  1. Ååå, så härligt att du är back in business :) Underbart med barnens pyssel! Önskar dig en fin arbetsvecka!

    SvaraRadera
  2. Åh vad roligt o se bilderna. Har idag just börjat med stendjur o kottdjur för att sedan introducera i våran sandlåda inne :). Synd jag inte kan skicka foton här men blev ascoola igelkottar av stenar som fick skalet av kastanjer som igelkottaskinn :)

    SvaraRadera