Google+ Followers

torsdag 8 november 2012

Natur-ALFABET

Vårt tema om bokstäver har tagit sig i uttryck på några olika sätt under oktober och novembermånad. Medan vi ännu gick till Knytteskogen med barnen samlade vi på oss olika olika ting från naturen och av det blev det ett naturalfabet, inte med alla bokstäver, med åtminstone så många att alla barn fått göra en egen bokstav.

Knytte och våra samlade naturliga ting

utplacerade på vit duk för att benämnas

Nedskriven lista över vad vi hittat

Välja en natursak, en mönsterbakgrund och sök fram rätt bokstav

limma och skriva

och hänga upp !  (ursäkta suddig bild)
Underlaget till bilderna är hård kartong som vi klippt från lådor odyl och tapetbitar har vi använt som bakgrund till föremålen.
Den här formen av alfabet kan man ju göra på många olika sätt, kan tänka mej att man nu inför vintern kanske kunde göra ett julalfabet eller ett vinteralfabet. Huvudsaken är att ta tillvara barnens naturliga intresse för bokstäver och göra nåt skoj av det, inte att de skall lära sig alfabetet eller läsa, det kommer nog ändå på köpet om nyfikenheten för bokstäver och text väcks.
Nu just gör barnen egna sagoböcker hos oss och det är också en del av vår ide' om att väcka barnens intresse för text och bild genom fantasi ! Mera om det en annan dag !

Låt fantasin flöda !

Kram
Carina

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar