Google+ Followers

söndag 6 november 2011

Mina naturliga kransar

Igen ett veckslut tillända ! Nog rusar tiden iväg och vi med den. Allhelgonahelgen påminner en också speciellt hur fort tiden går..det var ju just som mommo hälsade på med sin lilla korg fylld med  nån godsak eller ett handarbete, de var ju som igår då jag och moffa cyklade till Malax tillsammans och det var alldeles nyss vi firade jul i fammo och faffas vardagrum men riktig julbock, 7 sorters kakor och hemlagad sherry ! De var ju igår som mommo Aili satt i köksfönstret och såg på då jag arbetade i trädgården och det var ju alldeles just som jag fick bamsekramar av svärfar Folke. Men igår då vi besökte deras gravar så är det faktiskt många, många år sen det hände !  Är så glad ändå att traditionen att tända ljus på gravarna finns för det är ett bra sätt att tänka på de som en gång betytt så mycket en. Gjorde egna enkla kransar av tallkvistar som vi satt på gravarna. (fick förresten tallkåda på klädern, nån som vet hur man får bort det ?)
Vid gravarna var silverbladen och stjärnöga stora och mäktiga och det var nästan synd att ta bort dem, men nog ska väl vintern strax komma, så de åkte i "roskis" ! Idag har jag varit med mamma och Leia i skogen, vi tänkte att vi skulle hitta trattkantareller, men vi såg inte en hatt ! Så skogsväskan fylldes med blåbärsris, enris och mossa istället ! Svängde ihop en krans av blåbärsris och nånting till som jag inte vet namnet på, men så här blev den !


och resterna av riset fick plats i korgen på väggen i kvisten !
En märklig och varm höst är det i allafall..plockade bort de sista sommarblommorna idag och konstaterde att om det fortsätter så här så har vi nog färska jordgubbar till jul !

Min blommande jordgubbsampel på svenska dagen 6.11.2011
Hoppas ni alla haft ett skönt veckoslut och orkar ta itu med vardagen imorgon igen..får se nu om gubben måste strejka nästa vecka också...det vill vi inte !


Må gott i hemmen !
Carina

4 kommentarer:

  1. kåda går bort med sinol. :-)

    SvaraRadera
  2. Fina kransar! Ett annat tips att ta bort kåda med är olivtvål!H.Tilda

    SvaraRadera
  3. De gröna "trådarna" ser ut som lummer.

    SvaraRadera