Google+ Followers

lördag 11 juni 2011

Stackars måsar....

Var på ett appropåbesök till bästa vännerna som äntligen fått tid att komma ut till sin sommarstuga ! De har aktiva och duktiga undomar som friidrottar, så mycket fritid går i idrottens tecken. Dagen medaljskörd var också ett guld och ett brons, GRATTIS ! Nåväl, när de kom ut till sin stuga idag så hade ett måspar byggt sitt bo i den båt som varit ankrad vid bryggan några veckor ! Pappan lyfte snällt bort boet ur båten och placerade det fint på en tuva på stranden.


Men oj oj de stackars måsarna,de hittar inte det nya stället, de sitter på bryggändan och funderar vart i all värld deras bo och ägg tagit vägen, de landar på båtmotorn, de vandrar på det ställe bak i båten där boet låg...stackars, stackars måsar !

Det förvirrade måsparet !

Stackars måsmamma ! 
Livet går vidare för oss, men jag undrar hur måsarna gör ? Bygger de ett nytt bo på ett annat ställe eller bygger de ett nytt bo i båten när det blir natt eller sörjer de bara sin förlust ?
Denna dag kommer vi ändå (troligen) att minnas som sommarens hetaste dag och det enda som gett svalka är att simma eller åka båt i hög fart ! Och det har vi gjort idag !

De duktiga undgomarna körde oss av och an !

..och vi njöt för fullt !
Helt otrolig mokkula jag har förresten, har inte kunnat blogga på villan förut, men nu går det som en dans ! Fortfarande 29 grader härute, måste svalka mej med något ! Hejsvejs i sommarkvällen !

1 kommentar:

  1. Även om jag klarar mej utan måsar så tycker jag onekligen synd om dom när dom inte hittar sitt bo. Stackars krakar.... :o(

    Här har vi oxå haft det varmt idag. Har tyvärr inte hunnit vara ute och njuta av det eftersom jag kom hem inatt från en längre resa och ska iväg inatt igen...

    Gillar din ide med konservburkskronan jätte mycket!! Den ska jag låna ;o))) Måste bara skaffa mej en bra tång att klippa med...

    Önskar dej en trevlig vecka!!

    SvaraRadera