Google+ Followers

tisdag 7 juni 2011

Rostig charm

Sitter på terassen med laptopen, vars temperaturmetare visar + 28 grader. Solen har gömt sig bakom grannens stora gran och myggorna börjar komma smygande kring benen ! Men vilken underbar kväll ! Man kan ju inte gå in ! Har bara tossat i trädgården i kväll och njutit av att få vara ute i egen trädgård efter en tung dag inomhus på skolning som inte var så värst givande ! Plötsligt hittade jag en av konservburkarna jag gjort till kronlyktor i höstas, en som tydligen glömts ute och legat under snön hela vintern. Den var helt ljuvligt rostig ! Jag älskar rostiga saker.
Kom på en idé med "konservkronan" ! Är glad att gubben också är en skrotsamlare för jag hittade ett rostigt rör i hans samling som jag fick lov att ta :

"Hur ska jag få fast kronan i röret ?" frågade Carina. "Slå in en träbit och skruva fast kronan" sa Tom. Sagt och gjort !

Charmigt rostigt
Kronan fick hedesrplats i mitt vita blomland !
Kom sen på att jag har en hel del rostiga saker i min trädgård !

Några gamla rostiga trädgårdsverktyg på ett betongfat !

En mobil med rostig kakformer.

Mera kakformer..

Konservburksmobil

Ett rostigt klätterstöd för krasse och ärter ( armeringsjärn från Byggmax )

Ett rostigt cykelhjul
Gammal kärlek får nog rosta för mej ! :) 

Men oj oj nu blir jag myggmat ! Måste ge blommorna lite vatten och så är det väl bara att gå in ... imorgon är en ny sommardag ! Ha de gott i värmen !

5 kommentarer:

 1. Rostigt är vackert mot det gröna i trädgården. Din trädgård ser mysig ut...precis som en trädgård ska vara, med olika "rum". Den skulle jag kunna tänka mej att se i verkligheten nån gång. :)Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj vad jag fick inspiration att fara och rota i skrot lagret...så snyggt det är med det rostiga mot allt det gröna!!!!

  SvaraRadera
 3. Tack Sibbe ! Hade nästan glömt det smeknamnet ! :) Trädgården är verkligen inte perfekt men den har sin charm med små "öar" och nu just njuter jag för fullt av blommande äppelträd och syren ! Välkommen in bara !

  SvaraRadera
 4. ..och tack Tilda ! Rostigt skrot är billigt och snyggt ! :)

  SvaraRadera
 5. Nej, men en trädgård går nog aldrig att få riktigt perfekt. Det är kanske just det som är charmen. Men du tycks ha öga för lite roliga detaljer, det är det som gör en trädgård lite spännande. Ja jag kommer gärna på studiebesök nån gång vid tillfälle. :D Hihi...jag kallas nog för Sibbe ännu ibland. :)

  SvaraRadera