Google+ Followers

onsdag 30 juni 2010

Fågelbad och betongstövlar

Det bästa med att ha semester är att man kan ta dagen som den kommer ! Slappa lite på morgonen, njuta av morgonkaffet på terassen eller inne framför tv:n eller datorn, läsa dagstidningen, läsa lite deckare, somna om en stund......osv....och sen småningom fundera vad man ska göra under dagen. Det bästa är att det finns TID för både måsten och nöjen !
Som ni vet så är det betong som gäller nu just för mej och många har frågat vad jag använder för betong och hur jag gör !


Det som man behöver då man sätter igång är en hink att blanda betongen i, en spade att röra med, plasthandskar, vatten och betong. Kan vara bra att ha munskydd då man blandar ifall man är känslig för dammet !
Betongen får man köpa på alla byggvaruhus (hämtlagret). Det ska vara finbetong om man bara ska göra små grejer. Jag har provat på två olika och båda har funkat bra. Den ena var lite finare (S 30) och den andra lite grövre (S 100 ).Betongen får man köpa i 25 kg säckar för ca 5 €/st. Sen är det bara att blanda betong och vatten till en gröt. Den är klar när smeten går att forma till en "köttbulle" i handen som flyter ut när man skakar på handen.
När man skall göra tex ett fågelbad av ett rabarberblad så formar man först en rund kulle av våt sand.

Ursäkta dålig bild, men ni förstår säkert vad jag menar ! Sen placerar man ett lagom stort rabarberblad på sanden och lägger på ca 2 cm med betong.Täck över med plast och låt härda i två dygn ! Det är den värsta biten med betonggjutningen, att man måste ha tålamod och vänta ! Men gör man det så blir resultatet fint !


..eller varför inte föreviga barnens första stövlar, fyll dem med betong och vänta i två dagar !
ps. Stövlarna går inte att använda igen för de måste klippas sönder för att få ut betongstöveln !


Lycka till !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar