onsdag 3 oktober 2018

Fantasi i naturen

Idag var det dags att gå till skogen med "storknyttarna" och jag hade inte riktigt hunnit planera vad vi skulle göra. Det är i och för sig inte det viktigaste, men något i bakfickan vill man ju alltid ha. Några av de 13 som vi har med oss kan ha lite svårt att själva hitta på nåt, så då tänkte jag att idag skall vi träna lite fantasi. Plockade hastigt ner lite finländska skogsdjur (i plast) i en påse. Efter våra vanliga rutiner med portöppning, knyttevisa, matramsa och underbar samvaro med matsäck under granen så delade vi in barnen i par och de fick dra ett djur ur påsen som de skulle bygga ett bo åt.
Trodde verkligen inte att de skulle ha sånt tålamod och iver som de hade när de tog sig an uppgiften.
 ex.Två pojkar som bl.a brukar springa omkring med pinnar och skjuta, byggde ett hus åt en liten hare i säkert 30 minuter ! Harens bo hade två rum, två sängar, mycket mat och en dator. En av pojkarna har finska som modersmål och han har varit väldigt blyg att tala inför grupp. Idag berättade han om harens hus med många nyanser i sitt språk inför alla andra storknyttar !Räven har två dörrar och äter barr !

Grodan vilar på skön mossa under färgglatt täcke.

 Alla fick presentera sina bon och också fotografera dem med Ipad.
Det blev en bra fantasidag i skogen, där barnen inte hade en aning om att de tränade samarbete, lärde sig namn på olika djur, var tvugna att fundera vad som behövs i ett hem/bo, samla och konstruera, fick träna sig i att berätta inför andra, dokumentera vad de åstadkommit och bara ha roligt ute i naturen !

Jag säger det igen, jag har sagt det förut...
SKOGEN är en magisk plats..
lär er att gilla den !

Åhå, nu blev det nästan natt
Gonatt !

(Att bara vandra längs en höstväg går också an.)

Kram
Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar