onsdag 5 oktober 2016

Naturens kikare

Idag kan man säga att naturen bjudit på det finaste av väder och det har jag fått uppleva både morgon, middag och kväll ! I morse vandrade ett gäng glada barn och vuxna iväg till Knyttestranden med egna kikare runt halsen. Kikarna har barnen gjort själva av wc-rullar och idag, äntligen, skulle vi få ta med oss dem ut i skogen och på stranden.


Och som vi kikat och upplevt naturen på ett lite annorlunda sätt, genom kikarögon. På vår väg till skogen såg vi bl.a liggande lyktstolpar, frusna blad, Tropiclandia, ekorren, kråkan, motorsågande gubbar, träd som föll, en björn, en räv, ett hav osv.. och denna dag då havet låg blankt som en spegel valde vi Knyttestranden framför Knytteskogen. (..tänk att vi har en sån valmöjlighet !)
Väl framme på stranden fick barnen sätta sig ner och förverkliga det de såg i kikarögat på en rund kartongbit.


 Rekommenderar verkligen att göra egna kikare med barnen och ta med dem på promenad eller skogsutfärd. Det blir en helt annan upplevelse !Bilderna får tala för sig,
 men ni förstår att vi inte ville gå "hem" 
från stranden idag !

På eftermiddagen fortsatte naturupplevelserna då husse, matte och Bella hoppade i bilen och körde till Gamla hamn och gick ut till Rövarskär över spångarna. Vi grillade korv, såg på utsikten och njöt av lugnet, stillheten och färgerna i naturen.
Behövs inte så mycket mer.


 OKTOBERKRAM

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar