torsdag 13 oktober 2016

Höstpyssla en titt-burk !

Plötsligt blev det nästan vinter med många minusgrader på mornarna och de tunna fingervantarna blev alltför tunna...i samma veva avslutar vi höstens Knyttesäsong med barnen på dagis ! Vi har haft underbara skogsutfärder en gång i vecka i vår fantastiska omgivning med både skog och hav ! Känns lika vemodigt varje gång att avsluta, men också bra med en paus för att kunna satsa på andra aktiviteter.
Men Knytte-nyckelpigan är en viktig vän och vi kan inte riktigt skiljas ännu så vi har plockat in den till vårt daghem i form av en tittburk...

Vår egen riktiga Knytte


I glasburkar fick barnen plocka med sig lite material från skogen 
som de tror att Knytte gillar.


Väl hemma på dagis fick en egen liten Knytte flytta in i burken 
och locket blev botten på "Knytte-titt-burken".


Barnen hittade på egna namn till sina Knyttar och vi gjorde namnskyltar.


De små nyckelpigorna har jag köpt i en pysselaffär i Umeå, men de borde nog finnas på Sinooperi i Vasa också. Glasburkarna har både föräldrar och personal hämtat till dagis ! Roligt när de är i lite olika storlekar så får barnen välja !

De va ett litet tips på höstpyssel som det finns otroligt med variationsmöjligheter till. Djurburk, filurburk, julburk, påskburk, vinterburk...ja fantasin har inga gränser, bara att sätta igång och återbruka glasburkar !!

Nu en dag kvar och så en veckas höstlov ! Då blir det att städa undan inför vintern både hemma på gården och på sommarstugan !

och vet ni vad..
glöggen och julpysseltidningarna 
har anlänt till butikshyllorna ! 

Må så gott
alleman !

Carina

2 kommentarer:

  1. så gulliga burkar fint att barnen får plocka material i skogen ,trevlig helg ,Nette

    SvaraRadera