söndag 22 maj 2016

Ska vi sätta en potatis !!

Vass vass vass, ett skärgårdsogräs som man perklar över varje år vare sig det är i vattnet eller på land ! Vi hade ENORMA mängder med vass på stranden denna vår och suck, suck, suck att få bort det. Vi kan dessutom inte elda, röken kommer alltid att störa nån..MEN så kom vi på att några skärigrannar med gröna fingrar (Anni och Runar Knuts) brukade odla potatis i vass som spolats uppå stranden. Sagt och gjort, nu ska vi experimentera ! Vi samlade ihop all vass på ett ställe vid stranden och gjorde en bädd.

 Sättpotatisarna har legat i pulkan ett par veckor och har nu fått små utväxter.

 
Tom har fixat till en suverän bevattningsanordning, ingenjör som han är.. :)
Vi har ett vatttenhål som hela tiden fylls med vatten från skogen och i det har Tom satt ner en pump. Varje gång hålet fylls till en viss gräns så startar pumpen  och potatislandet får fukt..

 .....och den funkar perfekt,precis som allt annat han fixar !Så var det bara att sätta potatisen 

 och tänkte att det kanske är bra med ett täcke på till att börja med !
Ha ha det här ska bli spännande att följa med...kanske vasspotatis till semestern !

I övrigt har vi njutit av finvädret och grönskan. Jag och Bella går våra skogspromenader och jag njuter av naturen och sällskapet.


Idag har jag förutom potatissättnngen, sått lite frön, planterat ut några tomat och paprikaplantor, solat, räfsat, lekt med Bella..osv.. Tom har fixat vår lilla båt som hade "hål" i bottnen och gjort en massa ved...kunde inte låta bli att blanda mej i lite..

Ho Ho !


Må denna uggla i vedhögen symbolisera hur skönt det är att ha ett litet hus i skärgården att fly till och samla krafter inför nya "vardagar" ! Nu ska vi hinna med bastu på 10 minuter före hockeyfinal...he he..kanske vi bastar länge så Finland hinner få nåt mål !

Hejsvejs !
Carina
1 kommentar:

  1. Ho,ho! Här i vårt lilla röda hus är vi nu "harmade" över att vi brännt upp all gammal vass, måste kanske hämta från grannarna. Har nog inte sett sättpotatis i pulka förr. Genialiskt potatisland, vi kommer på nypotatis sen. Heja Finland, inga mål ännu. Albådaborna.

    SvaraRadera