Google+ Followers

söndag 1 november 2015

Höstpyssel med trolldeg

Ett veckoslut i familjens och vänners tecken börjar vara till ända. På fredag hade vi vår traditionella familjefonduekväll med ungdomarna, igår umgicks vi med våra bästa vänner genom att tillsammans vandra till gravgården, tända ljus (denna gång också för kära tant Irene som nyligen gått bort) ,äta gott och bara få sitta och prata. Idag har vi också fått vara med på husvisning ! Trädgården har också blivit förberedd för kallare tider och en båt är på bockar ! Bella har fått vara  både i skogen och på många sköna promenader..hon börjar också bli tonåring..har lite egna nya ideér ! (..som att plötsligt mitt i natten tyst som en mus smyga sig upp i vår säng och rulla ihop sig till en liten boll i fotändan ..) 

Men åååååh vad den hunden växer sig in i våra hjärtan !


Men jag skulle faktiskt skriva och visa bilder på ett höstpyssel vi gjort med barnen på dagis en dag före höstlovet då de fallna löven var som vackrast !
Vi gjorde trolldeg ( 8 dl vetemjöl, 4 dl salt, 4dl vatten, 4 msk olja )Kavla ut och placera ett löv ovanpå, tryck till och skär runt ! Degen räckte bra till små igelkottar också... som sedan målades

Tandpetare användes som taggar.

 liksom bladen som sedan limmades upp i en svart/grå målad knäckebrödslåda


Trolldegen är ett härligt material och då barnen får vara med i hela processen, allt från att göra degen till att forma så är skaparlusten på topp.

Har faktiskt börjat julpyssla lite smått också..ska ha en kurskväll för dagispersonal nästa vecka och testat lite ideér idag..så roligt ! 


 Men nu ska jag luta mej tillbaka, äta lite "pollo" 
och se på inbandning av "Så mycket bättre" !

Hakuna matata !
God söndagskväll 
och bra början på november alla !


Kram
Carina
 

2 kommentarer:

 1. Måste medge att jag inte konsentrera mej på pysselgrejerna men väntade bilder på Bella och yes,
  hon har vuxit och är sååå söt!
  Ha en bra vecka!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera
 2. Måste medge att jag inte konsentrera mej på pysselgrejerna men väntade bilder på Bella och yes,
  hon har vuxit och är sååå söt!
  Ha en bra vecka!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

  SvaraRadera