tisdag 17 november 2015

En liten uppdatering...med bl.a jul- och monsterpyssel

Känns som om jag liksom kommit av mej med bloggandet, känns som om jag kommit av mej med en massa annat också. Men så har vi ju en liten underbar lurvboll som tar mycket energi och ork nu just och det får det gärna göra. Nu har jag igen en kompis att gå på promenad med både i skogen och i närmiljön och det känns helt underbart. Känner att konditionen höjs igen och så även humöret ! Fast ibland då man är riktigt trött efter jobbet och bara skulle vilja lägga sig på soffan och sova så tänker jag nog ibland, men hur kunde jag sätta mej i den här situationen igen !! ..men efter en promenad med Bella så är tröttheten som bortblåst ! 
Så ut och gå i ur och skur, det håller tröttheten borta !

Bella 6 månander 9.11.2015
Förra veckan hade jag nöjet att ha en pysselkurskväll för dagispersonal. Vi gjorde spiktavlor och en mobil med tovade bollar och granar.
Vi tovade på styrox/frigolitbollar och in i en nylonstrumpa. På det sättet kan man tova också med riktigt små barn. Ullen hålls liksom på plats ! Vi tovade också in yllegarn som mönster. Mobilen och spiktavlorna är fina och hållbara julpyssel att ta fram år efter år.

På jobbet har vi monstertema på gång och barnen är väldigt inspirerade. De gör hamapärlsmonster och lådmonster. Vi sjunger monstersånger och leker monsterlekar. De samlar på kompismonster och lär sig nya kompisfärdigheter. Så roligt tycker alla, så nu känns det nästan som om julen kommer och förstör lite..kanske det får bli en monsterjul, ha ha ! 


 Som ni ser är det återvinning som gäller i dessa köpstopp och spartider ! Och det går bra att göra monster av lådor, korkar, knappar och skedar !


Återkommer nog med mera monstertips senare då vi kommit lite längre på väg..vi är bara i börja på vår monsterperiod ! Ni kan förresten nu följa oss och vårt daghem på instagram under namnet  @vasagustavsborgdh

Hemma har jag inte så mycket pyssel på gång ! Målade en kabeltrumma vit i söndags som jag tänkte skulle bli ett utejulbord i trädgården, men det är nog allt.


Nu ser vi fram emot en lite tripp till Stockholm för att hälsa på min svägerska och hennes familj. Kanske lite julshoppingockså ! Ska bli så kul !!

Ha de gott och ta hand om varandra !

Kram

CarinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar