Google+ Followers

söndag 4 oktober 2015

Roligt dagispyssel: Solrosen lär !

Hej igen alla ! Sitter på sommarstugan och njuter av söndagskvällen ! Lite blåsigt men inget mot stormen Valio som härjade i fredags i vårt land och som satte stopp för oss att komma hit ut, så därför drog vi ut på stuglivet igen en gång genom att stanna här till måndagmorgon. Detta veckoslut har vi satsat på tystnad, skogsvandringar, städa-bort-inför-vintern och god mat (förstås) ! Hur mycket jag än älskar mitt jobb så kommer man inte ifrån att ljudnivån är hög då 21 barn leker, pratar, sitter vid matbordet, klär på sig i tamburen..osv..Jag som dessutom lider av nedsatt hörsel och tinnitus behöver verkligen TYSTNAD mellan varven ! Jösses så det kan TJUTA i huvudet om kvällarna !


Nåväl..nog om mina dilemman..läste just väderleksprognosen inför kommande vecka och BRRR, nattfrost och inte många plusgrader på dagarna heller !! Morran kommer alltid lika plötsligt ! Har massor med fina blommor ännu i trädgården..och grönsaker..och örter..och utemöbler..och SOLROSOR !
Tur att vi hann göra ett roligt Solrosprojekt med barnen innan Morran tar dem !
Tog med en solros till dagis som var lååång, ända upp till taket ! Den var t.o.m längre än alla pappor !


Den långa blomman inspirerade till att mäta och räkna ! Först mätte vi hur många pennor lång barnen var och till sist hur många pennor lång solrosen var. Den var hela 11 pennor lång ! Lika lång som två barn tillsammans !

Barnen fick göra sina egna solrosor som var lika långa som de själva !
Vi använde oss av wc-rullar till att trycka blomblad och vinkorkar till att trycka "mitten" på solrosen !


 Tryck ihop wc-rullen och doppa i gul flskfärg !När allt torkat målade barnen ännu solrosens blomblad med gul vattenfärg.


 Så fick barnen ännu skriva ordet SOLROS 
och även hur lång den egna solrosen var !


Riktigt roligt och lärorikt solrosprojekt där du får in det mesta
bl.a matematik, bildkonst, kroppsuppfattning, färger, finmotorik !

Ja må du leva några dagar till !

Skön vecka till er alla !
Snart höstlov !

Kram
Carina

1 kommentar: