torsdag 14 maj 2015

Veckans dagispyssel: Fotfjärilar

Hejsan ! Ensam hemma och känner mej nöjd med dagens sysslor ! Ni vet alla de där grejerna som samlas på hög och är på fel plats..de har jag flyttat på idag, kanske inte till rätt plats, men bort ur vägen !! Har också bakat ostpajer till sonens dimissionskaffe om en vecka ! Mera lediga dagar mitt i veckan skulle man önska.
Hann aldrig lägga upp tips på morsdagspyssel, men roligt när jag via omvägar hört att man haft nytta av mina tidigare ideér på morsdagspyssel här på bloggen ! Kan ju visa nu i efterhand vad vi gjorde, så kan ni använda det ett annat år. I år gjorde vi riktigt roligt morsdagspresent/kort med barnen. Barnen gillar ju alltid då man gör hand eller fotavtryck, dels därför att det kittlar så skojigt då man målar och för att resultatet alltid blir lite fascinerande !

Så här gjorde vi:
Vi målade barnens föttter efter deras egna önskemål på färg.

Vi tryckte en fot i gången på ett papper med färdig ram .

Sen fick barnen rita konturer och fjärilskropp med svart tusch.



 Till slut laminerade vi bilderna.


Tjusiga eller hur ! Ett pyssel för alla åldrar !
 Och vilket trevligt minne av småbarnsfötterna !

Det här kan man ju göra när som helst, behöver verkligen inte vara ett morsdagspyssel, funkar lika bra alla andra dagar på året ! 

Nu skall jag fylla på ostbågsskålen och heja på Finland i ishockey VM ! 
Ha en skön kväll
och imorgon är det ju redan

FREDAG !!

Kram

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...