torsdag 19 februari 2015

Sportlovspyssel: Tavla med vinterfåglar

Oj oj oj jag tycker de e så sorgligt och hemskt att all snö smälter precis till alla barns sportlov och min semester ! Vill skida, åka snöskoter, fotografera fina vintervyer, dricka kakao, grilla korv..osv Många reser förstås till fjälls eller till solen, men vi stackare som är strandsatta här i blöta plattlandet får väl hitta på nåt annat än vintersporter..vattenskidåkning kanske eller vaför inte fågelskådning ! :) Vi har faktiskt varit passiva fågelskådare med barnen på dagis den senaste tiden. Vi har skådat på en gammal plansch med vinterfåglar och så har barnen valt ut en fågel de vill laga till en tavla. Nästa alla valde koltrasten ! Den är också min favorit ! :)

Så här gjorde vi våra tavlor:

Skokartongslock från skoaffär

Blandade ihop bakgrundsfärg med barnen

Måla måla

Barnen målade vit färg på bubbelplast

som sen trycktes mot bakgrundsfärgen


 Så fick barnen välja sin favorit från denna gamla plansch:


Vi gjorde fåglarna av äggformade flirtkulor

som fick näbbar ögon och fjädrar

Kvistar limmades fast på bakgrunden

och fåglarna flyttade in !





Så fågelskådning är kanske inte så dum idé på sysselsättning till sportlovet. Ut i naturen med kikare, kamera, matsäck, plocka kvistar, köp flirtkulor, målfärg och limpistol och sätt igång och pyssla. Det här pysslet har ju många moment så det räcker hela sportlovt ! 

Önskar alla ett trevligt sportlov vad ni än hittar på !

Gokväll !

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...