Google+ Followers

tisdag 11 november 2014

På kreativ kurs med Sydkustens landskapsförbund och Ungmarta

Denna regniga och gråa förmiddag i Vasa har jag fått vara på kurs på Arbis med min syster Monica som arrangör.

Monica Martens-Seppelin
Hon är utvecklingschef på Sydkustens landskapsförbund och de har tillsammans med Ungmarta ordnat en kurs främst för eftispersonal runt om i Österbotten. Då jag fick höra vad den handlade om ville jag absolut delta ! Kursen hette "Förvandla och förnya - julpyssel och kreativa ideér " De två glada och kreativa damerna som höll i trådarna för pysslandet heter Karin Lindroos och Elise Hindström. Karin är bl.a grundare och chefredaktör för bloggtjänsten Ratata, informatör på Marthaförbundet och ett loppisproffs och Elise är verksamhetsledare på Ungmarta.

Karin och Elise
Ett härligt bord med material dukades upp och vi fick sätta igång och pyssla !Tanken var att återanvända och göra pyssel med enkla medel. Vi använde oss av papper från reklamblad, klänypor, glasspinnar, wc-rullar, potatis osv

Monica och Karin skär i potatis
Fick lite nya ideér och ny inspiration och ämnet för dagen var ju också precis det jag brinner för; att göra nytt av gammalt, återbruka och förvandla. Det enda jag saknade på kursen var limpistolen, har tydligen blivit beroende av den ! ;-)

  Tack Monica, Karin och Elise för en bra förmiddag !

Nu ska jag fortsätta där jag slutade igår kväll,

 vika mera julpynt av gamla böcker !


Trevlig kväll alla !

Kram

Carina

3 kommentarer:

 1. Härligt att bara appropå få gå en kurs, o alltid lär man sig nåt nytt. Vad blev det av glasspinnarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är faktiskt jättelänge sen jag varit på kurs på arbetstid, så roligt ! Av glasspinnarna ska det nog bli en gran av nåt slag, hann int få den färdig, men har en idé ! :)

   Radera
 2. Oj va intressant ... både föreläsningen och pysslandet!
  Och många ideér du delar med dig, tack, tack :)
  God fortsättning!
  / En martha ;)

  SvaraRadera