tisdag 11 februari 2014

Kreativ hörna

Att se möjligheter till kreativitet är en process..först gäller det att skapa en miljö som inbjuder till kreativitet och där materialet är tillgängligt för den som vill skapa. Och att det som skapas också finns till påseende för skaparens öga....Allt det här har vi nu i tre veckors tid testat på vår avdelning. Till en viss del har det varit en utmaning eftersom vi har allt från 1-5 åringar i gruppen, men överlag har det varit en succé och ett flitigt använt hörn på vår avdelning. 
Med hjälp av ett gammalt soffbord (som vi stansade fast en gammal vaxduk i) några små stolar, ett cykelhjul, gamla glödlampor och lite wellpapp skapade vi vårt kreativa hörn !
Barnen fick måla glödlamporna i glada färger...


 som vi sedan hängde upp i ett cykelhjul ovanför pysselbordet ! 
Barnen var väldigt fascinerade över de färgglada lamporna 
och vi hoppas det skall inspirera dem ! :)


 Första veckan hade vi vattenfärger på bordet och barnen fick måla på både små och stora papper. De små konstverken ramade vi in och satte upp på en smal vägg klädd med wellpapp (lätt att fästa teckningarna med nålar).


Andra veckan hade vi en gammal besticklåda fylld med "berikande material"
och lim ! Limmet flödade och figurer skapades ! :)


Nu är vi inne på tredje veckan och denna vecka finns det möjlighet till att klippa, limma (limstick denna gång) och trycka, rita med tusch och skapa sina egna vändagskort !

Här ser ni några varianter av barnens kort som vi hängt upp över bordet !


 Ett härligt tips hur man kan trycka hjärtan med små barn hittar ni här !

Vi känner oss nöjda över vårt kreativa hörn och det är sällan tomt på stolarna kring bordet. I det här fallet tycker vi att det är otroligt viktigt att bordet är lågt så att ALLA barn som vill kan sätta sig ner och pyssla vid ett bord som är i rätt höjd för dem ! Vi vuxna kan använda oss av stolar på hjul när vi sitter med de små vid bordet !

Ja och sen har det inte kostat en endaste cent att fixa till det här, 
allt handlar bara om att se möjligheterna !

Få se vad vi skall hitta på till nästa vecka ! 

Tjabatjena !

Carina


1 kommentar:

  1. Jätte fint med målade glödlampor:-) Såg nyss en som hade gjort luftballonger åt små plast djur av sådana.

    SvaraRadera