Google+ Followers

måndag 10 juni 2013

Barkfiskar

Hej hej de va ett tag sen ! Har drabbats av lite bloggtorka men också medvetet försökt minska i tiden framför datorn...ja och så har det ju varit fantastiskt fint väder den senaste månaden, så det gäller att njuta och ta till vara alla sköna sommardagar !
Väntar på semestern och kan börja räkna dagarna på en hand nu tills jag får sköna lediga dagar att fylla med vad jag vill !
Men ni är säkert många där ute som redan får njuta av sommarlov tillsammans med era barn. Säkert har ni sköna dagar med mycket roligt program. Men glöm inte bort att ofta är det bara samvaron och att göra nån enkel sak tillsammans som blir de finaste minnena av ett sommarlov.
Här kommer ett litet enkelt tips på en rolig grej man kan göra tillsammans med sina barn. Allt du behöver är barkbitar, spik, metallbitar, kork, magnet, pinne, snöre, ett tvättfat och vatten !

Av barken kan ni forma en fisk och till ögon kan man använda spik eller skruv. På ryggen fäster man en bit metall.


Som metkrok använder man en kork och i ändan av den limmar man fast en magnet och i andra änden fäster man snöret till metspöt.

 Sen är det bara att börja fiska !

Det här tyckte barnen var jätteroligt då vi var på vårutfärd till 
Stundars hantverkarby en dag i maj.

Förutom det här så fick man också åka på traktorsläp, hoppa över hinder med käpphästar, gå på styltor, fiska upp pärlor ur ett tråg, leka i en gammal lanthandel, baka rågbröd, kasta boll genom en hålvägg, bowla, trycka på tyg och äta Stundars färsk syltgrisar ! 
De va ett fantastiskt fint program de hittat på och verkligen på barnens villkor !

Ha en bra fortsättning på sommaren alla !

 Carina1 kommentar:

  1. Hej, här kommer en hälsning från Fagersta, jag sitter här och tittar på din fina blogg tillsammans med dina föräldrar. Vi har haft en härlig dag och nu skall jag försöka få "gamlingarna" i säng. Jag tror att det blir lite svårt vi har så mycket att prata om.
    Hälsningar från Gunhild

    SvaraRadera