Google+ Followers

lördag 25 februari 2012

Hama Pärlor

Jag upphör inte att förundras över barnens enorma intresse (fascination) av

 Hama Pärlor ! 

Det finns ingen hejd på hur mycket eller hur länge barnen kan sysselsätta sig med dessa små färggranna "pluppar" ! 
Skulle föreslå åt alla föräldrar som har lite dåligt samvete över att deras barn sitter för mycket framför tv:n att skaffar ett "ämbar/hink" med Hama Pärlor och några plattor att bygga på så kan tv.n vara stängd, barnvaktsbekymret löst och den finmotoriska träningen under kontroll !! ;-)
Måste bara få visa vad några av barnen på min avdelning har gjort med pärlorna. De ville ha lite svårare utmaningar så vi lånade förskolans mönsterark och bland dem hittade vi härliga sjörövarbilder.Under byggandets gång kom barnen på att de ville göra en saga av bilderna och när bilderna var klara ville de ha papper och färg för att göra en bakgrund till sagan.Sen berättade de sagan tillsammans och jag skrev upp den. Det blev en riktig sjörövarhistoria !

Med de här första bilderna ville barnen ha hjälp med att räkna pärlorna, men sen har de klarat av att göra många fler utan hjälp av nån vuxen och de har också utvecklat sina bilder genom att lite ändra på dem enligt eget tycke.
Hama Pärlor till lust och leda, men nog tränar det så många områden i barnens utveckling ! Mera Hama Pärlor till barnen ! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar