söndag 25 september 2011

Färdiggrillat !

En terapihelg is over and out ! Helt superskönt att vara ute på sommarstugan igen ! Vad skulle man göra utan möjligheten att njuta av havet.....en av föreläsarna i Kuusamo sa också att vi här vid kusten mår bäst i landet pga närheten till havet och jag tror honom !! När vi for ut till vår stuga i fredags regnade det småspik och blåste en irriterande nordostlig vind...jag satt i båten med ena armen runt vår hostande hund och tittade ner i golvet och hoppades att Tom såg hur han körde....men kontrasten att sen få komma in i stugan tända en brasa och bara njuta av lugnet är bättre än alla lottomiljoner i hela världen...och idag ett spegelblankt hav och en leende höstsol ! Underbart !


Jag frågade gubben om vi skulle grilla i helgen och han svarade nää jag börjar bli trött på grillat ! Sagt och gjort ...då får grillen bli blomland ! Äh, skämt åsido, men vår gamla kolgrill (och det finns inget annat alternativ för oss )hade faktiskt sett sina bästa dagar redan på våren och den har fått fungera som blomkruka i sommar !

Jättebra återvinningsobjekt !

Har tyvärr ingen bild på hur fint petuniorna blommade och trivdes i den gamla grillen hela sommaren ! Nu ligger där två stenkatter, lite blåbärsris och en marchall på ett betonblad får lysa upp grillen i höst !

Förundras också över klockrankan som växer sig vild och tokig på verandan. Nu först har den stora knoppar och bladen börjar få en underbar lila färg...hoppas få se den i blom ännu i höst !En annan växt som man får förundras över är Lupinen som växer på stranden i bara sanden och blommar för andra gången nu, medan vassen vissnar och blir gul står hon där i all sin lila prakt !


Men denna sommar går väl också till historien som en av de varmaste och mest gynnsamma för allt som växer och lever !
Hoppas den gett oss alla kraft att klara av den mörka tiden och vintern....och på tal om kraft så hittade jag Simons gamla "gubbar" under sängen i stugan och blev riktigt nostalgisk, så jag var tvungen att leka en stund och med denna bild säger jag god kväll och.......MAY THE FORCE BE WITH YOU ! :)
Carina

2 kommentarer:

  1. Ja-a, där har du så rätt. Finns inga lotto-vinster som skulle slå villa-livet. Visst har vi haft en super sommar. Här blommar stamrosorna som aldrig förr.

    Önskar dig en fin arbetsvecka.

    p.s. "Storebror" skulle göra vad som helst för att ha en sån fin samling gubbar. Hans älskar Star Wars :o)

    SvaraRadera
  2. Tack desamma Mona ! Inget slår skärilivet och Star Wars !:))

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...