torsdag 4 maj 2017

Skattjakts-tider på dagis

Nu vill jag berätta om en rolig piratsak ! Vårt pirattema som pågått under några månader och innehållit många olika moment har nu kommit in i skatt-jakts-fasen ! Och skattjakt är otroligt spännande, det tycker både stora och små ! Vi bestämde oss för att vårens Knytteskogsbesök skulle koncentreras till stranden eftersom vi har strand i vår närhet. Vi går i två grupper till skogen och två olika dagar. Vi hittade på att vi kunde gräva ner en skatt åt den andra gruppen, göra en skattkarta och berätta för dem att de skulle få söka en skatt ! Sagt och gjort, gissa om intresset var stort !!

 Vi målade en trälåda i guld och svart (piratfärger)...
 ..gömde en skatt i den och så grävde vi ner den tillsammans med super-skattletaren, vår egen piratpapegoja Julius Krok och förstås med assistans av nyckelpiga Knytte !
 Spadar för att gräva hade vi med oss !
 Barnen ville naturligtvis ha ett kryss som tecken på var skatten finns, så de hittade på att göra ett av stenarna som fanns på stranden. Och Julius Krok var nöjd !!
 Sen gjorde vi en skattkarta så att den andra gruppen skulle hitta skatten !
..OCH gissa om spänningen var stor när skatten följande dag skulle letas och grävas upp !!
 Alla hjälpte till att tyda kartan och sedan då krysset var funnet, hjälptes alla åt att gräva upp skatten !
 Ni kan gissa vilket WOOOOOOW-sus det gick genom barnen då vi öppnade kistan och där låg DIAMANTER !! (de va på riktigt nå plastgrejer jag hittat på loppis so såg ut som diamanter)
 Alla fick förstås en egen diamant och de var så viktiga för barnen så fast vi sade att de skulle ha dem i sin väska var det åtminstone ett barn som smugglade med sin diamant till dagsvilan och somnade med den i handen ! 😊😊

Upplevelser som detta kan bli det enda man minns från sin tid på dagis och då är jag nästan säker på att det blir ett positivt minne. Jag tror att en känsla av positiva upplevelser lär mycket mera om livet än så mycket annat vi matas med idag ! Skattjaktsidén var i alla fall lyckad och jag får nog tacka min kollega Nina som är en helt suverän påhittig skattjaktsledare och Anna-Lena som gett Julius Krok en karaktär som den ivrige och halvtokige papegojan som ropar "Bomber och granater" stup i kvarten ! För att inte tala om alla andra i teamet som hela tiden är med på alla påhitt och med stort intresse jobbar för barnens bästa ! Ett prima gäng av både stora och små har jag äran att jobba med !


MEN nu väntar jag på pizza som karlarna skulle hämta efter att de satt ut Simons båt...fattar inte var de håller hus, jag e vrålhungrig !!!!!

Nu kom de !

Hejsvejs
och imorgon blir det

SKÄRIPREMIÄR !!

Ha de gott !

Carina

2 kommentarer:

 1. "Bomber och granater" va ni är bra....jag skulle vilja vara barn på er förskola.
  Du skriver så klokt om upplevelser...jag tror att glädjen som era barn är omätbar och det kommer att finnas hos dom länge.
  Hälsa dina kollegor och klappa varandra på axeln lite extra och ha en härlig "sjörövarhelg"☀️☀️☀️☀️☀️
  Kram Eleonor

  SvaraRadera
 2. Vilken fin upplevelse för små och stora skattletare!! Vilket nöje att få jobba eller vara barn på ert dagis! <3 Kram, Syrran

  SvaraRadera