söndag 9 augusti 2015

He va he då igen !

Efter 6 veckors ledighet känns det som om jag skulle kunna ha 6 veckor till..eller så är det bara helt vanlig vånda över att semestern är slut !! Brukar vara så kul att komma på jobb igen och träffa alla stora och små ! Ska dessutom börja jobba på ny avdelning och med ett nytt team, jättekulochspännande !! (fast kommer att sakna Maskrosgänget enormt) Allt har sin tid och är ändå så tacksam över att få jobba på världens bästa dagis !
Det enda jobbiga är egentligen att vår lilla Bella ska börja klara sig själv hemma, fast egentligen är jag inte orolig..vi träna på det förra veckan och hon klara det galant, dessutom far gubben hem på lunch så det blir inte så långa stunder ensam nu i början. Verkar som om hon finner sig i det mesta, vår Bella, en kavat och bekymmerslös hund har vi fått ! Hakuna Matata !
Ett riktigt skönt veckoslut har vi haft ute på sommarstugan med skogspromenad, svampplockning, blåbärsplockning, grillat, bastat, fixat brygga och reparerat bastukamin..och alla våra ungdomar har också varit med !

Först lite Bellabilder förstås !
Bella gräver i sanden !

Bella leker med mossan på berget !

Bella gosar med husse på bastuverandan !
På lördag hade äntligen våra Italienresenärer, Sofia och Kristian kommit hem och de kom ut en sväng till sommarstugan och hälsade på ! Sofia och jag stack förstås genast till skogs och hittade mycket kantareller trots att de kalhuggit på många av våra ställen !
Skogens GULD !
 Och så roligt att höra om deras två veckor långa rundresa i Italien !

Tack för de fina gåvorna !
Vid vår sommarstuga är det livlig trafik och allehanda farkoster kör förbi !


Men lite förvånade blev vi ändå i fredags då det kom ett gäng simmandes förbi. De hade tydligen startat från Gerby hamn och skulle simma till Kala Janne. En sträcka på ca 5 km ! He va hurja !


Härligt med händig karlar i familjen ! Här svetsar sonen ett söndrigt rör till bastukaminen när gubbens svetskunskaper inte räckte till...


..och här sätter han sin egenhändigt gjorda brygga på plats som jag i ett svagt ögonblick sa att jag skulle betala ifall han byggde en potatistvättarbrygga åt mej ! Å så fin blev den !


..men men nu borde jag gå och packa dagisväskan 
och kolla om det finns nå jobbkläder i garderoben...

Mina zinniablommor i vas !
 Ha de bra alla
och
njut av augusti !

Kram Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar