Google+ Followers

fredag 18 juli 2014

På äventyr i Komossa !

Igår tillbringade jag dagen, kvällen och natten med riktigt goda vänner på en sommarstuga ute vid Röukas träsk. Jag hade aldrig förut varit till Komossa och Röukas fast det bara är 1 timmes körning från mitt hem. Varför gör man inte mera upptäcktfärder i eget land !!? Det finns så många fina platser alldels runt hörnet och igår fick jag en ny upplevelseplats att hänga på hjärnkroken.
Vi blev så väl mottagna av den glada värdinnan Britt-Mari som genast bjöd på god spenatpasta och plättkaka ! Maten smakade alldeles för gott och en rask promenad i naturskön terräng var på sin plats. Vi vandrade en  bit längs Komossa vandringsled och också i "spåren" av Botniavasan !(hoppas jag hade rätt nu Britt-Mari ?) Fin utsikt var det från utsiktstornet Hoppamäki. Där hittade vi också en cache !  Sen gick vi faktiskt ända till "tallin" ! :D


Efter den fina vandringen var vi taggade att se mer av det natursköna Komossa, så vi "hoppade" i roddbåten och rodde (ivrigt) ut på Röukas träsk mot dammen.
 Vid dammen fanns ett gammalt hus med kors på taket och vi funderade vad korset kunde ha för betydelse. Svar på vår fråga fick vi imorse då en "byssbo" kom förbi och berättade att de va två män som hade förolyckats där under byggarbetet med dammen då för länge sen..(1700 talet!)


Vi hade en skön paus i roendet här vid dammen. Vi sökte även här efter en cache, men hittade den inte, trots akrobatiska strapatser under bron ! Bron som syns i bakgrunden är ganska ny och byggd p.g.a att skidloppet Botniavasan fick ny sträckning och går här över.

Den fina kvällen fortlöpte med god mat, gott sällskap och mycket prat. Och det enda herrsällskapet vi hade under kvällen var visseligen rätt till antalet, men de satt lite högt upp !!


Kvällen övrgick i natt och det var bara så vackert vid träsket !Tusen Tack Britt-Mari för din gästfrihet och alla fina upplevelser !
Och tack Eva, Nina och Lena för att det alltid blir så kul då ni är med ! 

KRAM

Carina

1 kommentar:

  1. Ååhh, så underbart med goda vänner! Det förgyller livet!

    Skön helg,
    Mona

    SvaraRadera