Google+ Followers

onsdag 28 augusti 2013

Höstens första dagispyssel: Insektlåda

Har ni kommit igång på era dagisar med pyssel och annan verksamhet ? Tänk så olika det kan vara från år till år med att komma igång ! I år har vi jättemånga nya barn och många små eftersom jag jobbar i en syskongrupp. Vi har dessutom haft renoveringsarbete i huset så hos oss är det fortfarande att ta en dag i taget och koncentrera oss på att lära känna varandra och skapa trygghet !
Ni kanske kommer ihåg att jag i juni berättade om vår studieresa till två Reggio Emilia förskolor i Umeå. Här kan ni läsa om det. Vi blev ju verkligen inspirerade att försöka förändra vår lek-miljö för barnen och på några avdelningar har man redan gjort små "rum i rummet". Problemet hos oss, i det gamla hus vi verkar i, är de små utrymmena. Men med små medel kan man göra små "stationer" som inte tar stor plats och som man kan flytta vid behov.
På avd.Tussilago har man tex. gjort en flyttbar insektlåda av en sån där praktisk låg plastlåda med hjul under och lock till !De va mycket enkelt fixat, bara att ta in lite grus, pinnar, kottar och stenar, placera det i lådan och så va de klart ! Och barnen gillade det !
Vi har delat upp plastdjuren hos oss på så sätt att en grupp har insekter, en annan bondgårdsdjur, en annan vilda inhemska djur, förskolan har dinosaurier och vi har djungeldjur. Ska så småningom presentera hurudana "landskap" som byggts upp för djuren och andra små ideér som handlar om att skapa nya inspirerande miljöer !

God fortsättning i vardagen 
och ta vara på alla soliga stunder!

Grannens fina solros som växer upp ur gruset !
Kram

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar