Nalledagen

Idag har vi firat Internationella Nalledagen på dagis. Jag är inte nån stor vän av att fira alla möjliga och omöjliga dagar, för undantag av de traditionella då, men Nalledagen har ett så fint budskap genom historien om president Theodore "Teddy" Roosevelt som inte ville skjuta den försvarslösa björnungen och hur man utgående från den händelsen började tillverka teddybears ! Genom nallarna är det också lätt att prata om känslor och för barnen är det viktigt att få ord för sina känslor.
Idag fick alla barn ta med sin favoritnalle och så har vi lekt, sjungit, dansat, målat och berättat tillsammans med nallarna. Här är hela nallegänget:

Nallar så kära

Vill också dela med mig av en historia som Linus 5 år berättade om sin nalle.


JAG OCH MIN NALLE

Han heter Jocke och han bor på samma ställe som jag bor. Då jag sover så är han vaken, uppe och leker me de andra mjukisdjuren. Då jag vaknar så leker dom redan kurragömma och dessutom sover han på mornarna. Han e lite som en fladdermus och jag tror han sover just nu. Jag har massor med såna hemma och så har jag andra mjukisdjur. Benny e min favorit, han är en säl. Sen kommer Jocke, han är en björn och honom älskar jag nästmest. Sen kommer Gullis, han är en åsna och han e svartfärgad och har vit svans och en vit sån hän här (visar på nacken). Ibland brukar Jocke faktiskt vara så busig så han är vaken på morgonen och tutar på kvällen. När han just tänker gå och lägga sig på kvällen så säger han; ”Jag tänker nog int gå och sova ännu, jag tar nog en dusch först !”

Berättat av Linus på Nalledagen den 27.10.2011

JOCKE


Det var en fin Nalleberättelser bland många andra vi fick höra idag då vi sagoterade med barnen ....

och lite senare idag vid matbordet funderingar av samma pojke:

Linus: Vet du vad Carina, jag levde ett bättre liv på mitt förra dagis !
Carina: Ojdå...jaha...hur menar du då ?
Linus: Jo sidu där hade jag TVÅ flickvänner !

Haha, jaa vad svarar man på det ! Har jag inte ett underbart jobb så säg !


Kommentarer

  1. Vilken härlig nallebild Carina! Påminner om tonårstiden hemma. Jag samlade på nallar och gosedjur och dom satt alltid på överkastet på min säng. :)

    Så söt liten nalleberättelse!Ja du har verkligen ett underbart jobb!

    Kram på dej!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Familjen Hedgehog flyttar in - att vika en igelkott av en bok !

Påskpyssel i förskolan

Vinterpyssel med barn