Google+ Followers

söndag 26 januari 2014

Iskonst med spets och ris

Hemma igen efter ett skönt veckoslut ute på sommarstugan ! Vi vandrade ut med varsin tung pulka över isen i motvind och mörker på fredagkväll och hem igen idag med betydligt lättare pulkor och medvind ! Ännu på trettondagen var det båtföre och nu 3 veckor senare kör man redan med bil på isen ! Vid vår strand var det ca 20 cm tjock is ! Grått väder och blåsigt har det varit men vad gör det då man har en varm stuga att mysa i !
Tidigare i veckan har jag pysslat lite iskonst eftersom vädret varit så gynnsamt för det och gjorde några små experiment på stugan också !

 Frös in spetsdukar i hinkar med vatten och lät stå över natten !Frös också in en spetsduk i en bricka med vatten och en tulpan i en gammal kakform.På stugan frös jag in lite blåbärsris, vass och enris i kastrull och kakformar !
Iskonst är kul ! 
Måste fundera ut lite roliga iskonstpyssel att göra med barnen också..
Här och här finns lite iskonst vi gjort med barnen från tidigare vintrar !

Ha en trevlig söndagskväll !

Kram

Carina 


3 kommentarer:

  1. Vilka fina konstverk du gjort, något sådant hade jag aldrig kommit på att pyssla med. Annorlunda och intressant och visst har vi ju så mycket kvar av vintern att man kan njuta av konstverken en längre stund.
    Nanne

    SvaraRadera
  2. Oj va fint! Gillar de med spets mest:-)

    SvaraRadera