lördag 24 mars 2018

Påsk-bild-konst av barn

Oj så kreativiteten flödar på avdelningarna inför påsk ! Allehanda bildkonstverk kommer upp på väggarna och det är så roligt att se de olika teknikerna som används. Påskkycklingen på den första bilden tycker jag symboliserar mej själv ganska bra nu just ...helt yr i bollen, näsan pekar åt fel håll och ögonen stirrar för att säga: "Jag hinner inte med" !

 Dessa helt ljuvliga kycklingar är gjorda av våra yngsta (1-3 åringar) på daghemmet.
 På förskolorna har man använt sig av limochfärg-metoden. Gör ett mönster med lim (typ erikeeper eller trälim), låt det torka och måla "mellanrummen" !


 I min egen grupp funderade vi om cirklar och trianglar kan bli hönor ?
 Och Javisst kunde de bli hönor ! 
 och fina såna dessutom !

Med sina tummar kan man också skapa fin påsk-bild-konst !

 Eller så river man bara papper och gör en vinter/påsk-tavla..precis som läget är just nu, ingen speciell vårkänsla här ännu, fast oj så jag längtar.....
Gillar påsken, en högtid utan krav och planering ! Man bara köper hem lite ägg och memma och så får påsken komma ! Nu har vi ju så tidig påsk i år , så vi kan eventuellt vara ute på sommarstugan, ifall isläget tillåter ! Vi får se hur det blir..men hoppas nån fick ett litet tips om hur man gör påskbildkonst på ett enkelt sätt !?

God fortsättning på helgen alla ! 
Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...