torsdag 28 juni 2012

En härlig gåva

Idag blev jag så glad och överraskad då Marita-grannen ropade att hon har nåt till mej ! Hon hade gjort en helt underbar metallblomma på ett armeringsjärn. Hon vet verkligen vad jag gillar och jag fick en ny härlig detalj att smycka ut min trädgård med ! Vilken fin trädgårdskonst och en ny idé att lägga in i idébanken ! :)

Underbart fina pärlor

mot den silvriga metalltråden och det rostga järnet

formad som en blomma

och passar perfekt i min trädgård !

TACK MARITA ! 

Härligt då man kan inspirera varandra !

Kram

Carina

onsdag 27 juni 2012

Vallmoknoppar som består

Tredje semesterdagen och jag njuter av att bara få ta dagen som den kommer. Igår och idag har det varit perfekt innepysselväder, regnigt och kallt, men så skönt att ha tid för lite "onödigt" pyssel ! Egentligen var det grannen Marita som satte griller i huvudet på mej då hon frågade om jag visste var man kunde köpa nåt som man kan fästa på toppen av två armeringsjärn, som hon har som klematisstöd....och det visste jag inte och hon sa att kanske man bara kunde laga nåt av järntråd på toppen.....Lite senare kom jag på att jag sett nånstans en variant av "järntråds-knoppar" som kanske skulle gå att vira ihop....och så här blev knopparna till Maritas trädgård:

Fyra ganska grova järntrådsbitar böjdes runt en burk..

fästes upptill och nertill med tunnare järntråd och sedan på järnstången.
Två plastkristaller som "pistill / ståndare"
I Maritas trädgård finns fina, finurliga påhitt som jag beundrar, tex de långa armeringsjärnen som hon böjt till en fin klematisport och vid ena sidan tre störar som en vacker detalj.

Klematisport av armeringsjärn
och en mysig uggla som vaktar ett fågelbo i en Tuija.

Vred till en lite större knopp till min egen trädgård, hittade inget armeringsjärn att fästa den på, men dock en gammal järnstång. Kände mej som McGyver innan jag hade fått fast knoppen på stången ! ;-)

Det blev 4 pärlor till "pistill/ståndare" i min eviga vallmoknopp !
Jaha, nu tycker jag det ljusnar där ute, må det bli lite sol och värme till kvällen för tänkte söka mej till en terass och skratta bort lite tid med goda vänner !

Ha de bra i stugorna !

Carina

söndag 24 juni 2012

Midsommarkänsla 2012

Midsommar 2012 kan man inte klaga över ! Vädret det bästa tänkbara, sällskapet likaså, för att inte tala om maten, såå mycket gott ! Camillas efterrätt, Pavlova, var en riktig höjdare ! Vi fick dessutom ta del av två fester, en traditionell och en tillsammans med härliga ungdomar ! Tack alla fina människor för en trevlig midsommar !

Kändes tryggt och bra med en äkta riddare på plats !

NJUT-STUND !

Blomsterprakt

Liten fiskelycka

 Midsommarens höjdpunkt - MATEN !

Vattenlek

Stövelkast Hannastyle !

Festen fortsätter med ungdomarna på midsommardagen !

Bastubad och simmande gossar på rad

Helgens bästa båttaxi ! Tack !
Nu är det söndagkväll, båttrafiken har avtagit, likaså vinden ! Sitter på bastuverandan och njuter av kvällen med gubben, lyssnar på Bruce Springsteen och smuttar på en sherry ! Min semester börjar imorgon..... ahhh....livet är skönt !

Sköt om er !

Kram

Carina


onsdag 20 juni 2012

Sju favoriter

NU vill jag stoppa tiden..den rusar ..som vanligt så här års ! Syrenen blommar på vår gata, nätterna är ljusa, allt växer och frodas, semester i sikte och sommaren är HÄR ! Vår bästa tid e nu..tralalalalala ! Älskar att vandra omkring i trädgården och titta på allt som gror, knoppas och slår ut i blom !

Har 7 favoriter som blommar i min trädgård just nu:

En stor vit syrenbuske

En härlig Gräslökstova

Favorit nr 1: Tovsippa

Alpklematis som klättrar i äppelträdet

Vallmo och Lupin samsas

och den underbara Kaprifolen som doftar gudomligt !

7 favoriter som jag inte tänker lägga under kudden på midsommarnatten, men ni som inte är gifta, glöm inte att plocka sju vilda sorter !
Imorgon sista dagen på jobb, sen 6 härliga semesterveckor med mycket lite program inplanerat !  Ska minsann njuta av ledigheten och göra enbart roliga saker ! Den första roligheten att se fram emot blir midsommarfirandet med kära vänner och släktingar !

Önskar alla läsare, släktingar och vänner en riktigt


Ha de GOTT ! 
Vi ses !

Kram 

Carina

torsdag 14 juni 2012

Mera utepyssel med barn

Idag blev det mera utepyssel i det fina vädret på dagisgården ! Staffli och vattenfärger lyftes ut och barnen stod på kö för att få måla !!



 En så enkel sak och så uppkattat och roligt !
Lite mera betonggjutning hann vi också med, denna gång på rabarberblad !

Härligt att få tillbringa dagarna med alla dessa härliga,
glada, ivriga och kreativa barn (och vuxna också förstås)

 Bästa jobbet i världen !

Kram

Carina



onsdag 13 juni 2012

Betong och barn

Idag satt vi igång ett"betonggjuteri" på dagisgården. Betong, spadar, hinkar, sandkaksformar, vatten och ett gäng med ivriga barn behövdes !

Blanda, blanda vatten och betong !
Välj form och fyll den

Betonkakor på rad !
Så där ja ! Nu ska de bara "brinna" under plast ett par dygn och så får barnen se resultatet och få hem en sandkaka som inte går sönder i första taget ! :)
Tror vi måste fortsätta gjuta imorgon, kanske med hjälp av några rabarberblad !



Ha de bra mitt i veckan !

Carina

söndag 10 juni 2012

@ Mickelsörarna

"De he lever vi läng på !" var allas ord och känsla efter en helt AWSOME (för att använda dotterns favorituttryck) vistelse ute i arkipelagen och ett världsarv på väg upp ur havet, Mickelsörarna ! Måste erkänna att jag inte visste så mycket om den här delen av vår underbara skärgård, men har två kollegor som har sina smultronställen där ute och med sån inlevelse brukar berätta om sina upplevelser på örarna. Tack för att ni tog med oss dit ut ! Mickelsörarna består av närmare 300 öar, kobbar och skär och bl.a på Kummelskäret där vi övernattade så finns det fornlämningar från från gamla fiskelägen som man tror kan vara ända från 1500-talet !

Här en bildkavalkad från Öiran:

På Kummelskärets naturstation övernattade vi.
På väg.....

Det första smultronstället hos Anki m. familj !

Det andra smultronstället hos Eva-Gun m. familj

Glada Agneta och Anna njuter

så även Nina och Anna-Lena

och Nina, Mikaela, Lena,Camilla och Anki

..och så äntligen station i sikte !

Vi var så hungriga då vi steg i land så det blev trångt runt elden !

Men åååå så GOTT allt smakade !
Efter mat, skratt, spel, skratt, bastubad och årets första dopp tog vi oss upp i tornet för att se på solnedgången...Det var helt fantastiskt ! Soluppgången nån timme senare var också häftig......sova behöver man väl inte dessa ljusa sommarnätter !!

Solnedgång

Vackra vyer i sommarnatten

Ustikten var fantastisk från tornet

Livsnjutarna Eva-Gun, Anna, Nina och Anna !

Frukost vid havet

Vandringsled. Vacker natur, mycket ormar och myggor !

Gammalt fiskeläge

En myggfri stund vid Stormarnas strand

Stenar, stenar

Bryggliv en stund före hemfärd
Batteriet är fulladdat igen och upplevelsen tillsammans med de bästa arbetskamrater nån kan ha hänger jag på min hjärnkrok ! 
Nu just njuter jag ute på eget skär och har eldat vass hela dagen, eftersom hela skärgårdens vass tydligen skjölts upp på vår strand ! Snart bastu och ett dopp i havet. Till fasta landet kör vi i arla morgonstund ! 

Skärilivet har börjat och
11 dagar till semester !

Härlian tid vi lever i !

Carina

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...